ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΠΙΔΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ...

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΠΙΔΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ...

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ...

Στις 6 Οκτωβρίου 2015 γιορτάσαμε στο Σχολείο μας τη 2η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού με θέμα: «Συμμετέχω και μαθαίνω τα Ολυμπιακά Ιδεώδη μέσα από τα Ολυμπιακά και τα Παραολυμπιακά Αθλήματα».
Ξεκινήσαμε με ενημέρωση όλων των μαθητών μας στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Σχολείου μας, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τα Ολυμπιακά Ιδεώδη, την έπαρση της Ολυμπιακής Σημαίας και την ανάκρουση του Ολυμπιακού Ύμνου.
Προβάλλαμε στα παιδιά ταινία για τους αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες, τους σύγχρονους και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες.
Συνεχίσαμε με την επίσκεψη στο Δημοτικό Αθλητικό Στάδιο του Άργους Ορεστικού και δώσαμε την ευκαιρία στα παιδιά να ασχοληθούν με αθλητικά παραδοσιακά παιχνίδια των Α΄-Δ΄, Β΄ και Γ΄ τάξεων, το πένταθλο των Ε΄, Στ΄ τάξεων (σφαίρα, ακόντιο, δίσκος, ταχύτητα, άλμα), το μπάσκετ και το βόλεϊ της Δ΄ τάξης, ποδόσφαιρο (Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄) τάξεις.


Γυρίζοντας στο Σχολείο οι μικροί μαθητές ζωγράφισαν σε ομαδικές εργασίες θέματα από τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες.
Ήταν μια ακόμη θαυμάσια ευκαιρία να αισθανθούμε περήφανοι για την καταγωγή μας και τα πολιτιστικά ιδεώδη της φυλής μας. Παράλληλα ευχαριστηθήκαμε γιατί μέσα από τα αθλητικά δρώμενα γίναμε καλύτεροι φίλοι και γυμνάσαμε το σώμα και το νου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου