ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΠΙΔΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ...

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΠΙΔΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ...

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ - ΖΩΓΡΑΦΟΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ...


  Την Τετάρτη 4/3/2015 και από το πρωί, μετά από συνεννόηση, επισκέφτηκε το Σχολείο μας η κ. Σωτηροπούλου-Μάγγελ Μερόπη, γνωστή συγγραφέας και ζωγράφος της περιοχής μας, στο πλαίσιο του προγράμματος "Φιλαναγνωσία" που εφαρμόζεται και φέτος από όλες τις τάξεις μας.
  Ήταν μια σημαντική εμπειρία για τους μαθητές, αλλά και τους εκπαιδευτικούς του Σχολείου μας, να γνωρίσουν την κ. Σωτηροπούλου από κοντά, να συζητήσουν για θέματα βιβλίου και παιδείας και να απολαύσουν την ανάγνωση, από την ίδια, δυο βιβλίων της.
  Με την επίσκεψή της η κ. Σωτηροπούλου άλλαξε για μια μέρα το στερεότυπο της καθημερινότητάς μας στο σχολικό περιβάλλον και μας έπεισε πως και με τέτοιες κινήσεις το Σχολείο μας "ρίχνει τοίχους" που "κρύβουν φωτεινές ακτίνες" για τη νέα γενιά, που τώρα έχουμε στα χέρια μας.
  Την ευχαριστούμε ιδιαίτερα και υποσχόμαστε να διαβάσουμε τα βιβλία της μέχρι την άλλη φορά που θα ξανάρθει, κι αυτό μας είπε θα γίνει πολύ σύντομα, και να είμαστε έτοιμοι για ακόμη καλύτερες συζητήσεις μαζί της.
  Βέβαια για το ίδιο πρόγραμμα, περιμένουμε σύντομα στο Σχολείο μας και δυο ακόμη συγγραφείς, την κ. Αγγελική Βαρελά και την κ. Χατζοπούλου-Καραβία Λεία, διαβάζοντας βιβλία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου