ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΠΙΔΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ...

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΠΙΔΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ...

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ...



Με τον Ευγένιο Τριβιζά, στη Θεσσαλονίκη σε ένα μεγαλειώδες, παραμυθένιο θεματικό πάρκο και μια περιήγηση στη νύφη του Θερμαϊκού!






  Την ίδια μέρα επισκεφθήκαμε τον ιερό ναό Αγίου Δημητρίου, όπου ειδικός ιερέας μας μίλησε για το ναό και τον Πολιούχο, Ελευθερωτή της Θεσσαλονίκης και Μυροβλύτη Άγιο Δημήτριο, επισκεφθήκαμε τις κατακόμβες, προσκυνήσαμε τα ιερά λείψανα του Αγίου, ανάψαμε το κεράκι μας και βγήκαμε στην πόλη με προορισμό την Καμάρα και το Λευκό Πύργο, που ΄χει δίπλα του τον Μέγα Αλέξανδρο καβάλα στο Βουκεφάλα του.
  Στη συνέχεια περνώντας από την οδό Τσιμισκή, που φέρει το όνομα ενός μεγάλου στρατηλάτη της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, εκεί κοντά στο άγαλμα του Ελευθέριου Βενιζέλου και υπό το λαμπύρισμα των χριστουγεννιάτικων στολιδιών της πλατείας Αριστοτέλους, δώσαμε την υπόσχεση πως σύντομα θα ξαναέρθουμε στη νύφη του Θερμαϊκού, την πρωτεύουσα της Μακεδονίας, τη συμπρωτεύουσα όλης της Ελλάδας...
 
  Από τις αρχές του περασμένου μηνός ξεκινήσαμε το ταξίδι στον υπέροχο κόσμο του παραμυθιού! Το μουσείο, τα προσωπικά αντικείμενα του συγγραφέα, ο χώρος με τα παραμυθένια μικρο-αντικείμενα... είναι κάποιοι από τους σταθμούς. Μικροί και μεγάλοι  ζήσαμε αξέχαστες στιγμές και ταξιδέψαμε στον φανταστικό κόσμο και τις παραμυθοχώρες του αγαπημένου παραμυθά!
  Λάτρεις των παραμυθιών του Ευγένιου Τριβιζά, μαθητές και εκπαιδευτικοί «επιβιβαστήκαμε» στο «Εξπρές των Ονείρων», γνωστό επίσης και ως «Τρένο που πάει παντού», και με συνεπιβάτες τον δαιμόνιο δημοσιογράφο Πίκο Απίκο (το συντοπίτη μας Γιάννη Τσότσο), την Πουπού την αλεπού, την Καιτούλα την κοκέτα την κοτούλα, τη Λιλή την παρδαλή λεοπάρδαλη και άλλους, απολαύσαμε μια καταιγιστική διαδρομή σε χώρες άγνωστες και ζούγκλες μακρινές, ακούσαμε συναρπαστικές ιστορίες, λύσαμε αξεδιάλυτα μυστήρια και αψηφήσαμε τις ραδιουργίες της Δόνας Τερηδόνας, τις απειλές της μάγισσας Φρικαντέλας και τις παγίδες που στήνει, σε κάθε τους βήμα, ο Ρούνι Ρούνι το ύπουλο κακό γουρούνι.
  Εκεί ήταν και ο ίδιος ο διάσημος συγγραφέας...που είπε…
Καλοί μου φίλοι, γνωρίζετε ήδη πως...
Ο γνωστότερος τρόπος για να έρθετε στο Νησί των Πυροτεχνημάτων είναι να ναυαγήσετε στον Ωκεανό των Παφλασμών και να πιαστείτε από μια σανιδά με ρόζους στο σχήμα καρδιάς. Οι ρόζοι πρέπει να είναι τόσοι ακριβώς όσοι και οι γλάροι που είδατε την τελευταία μέρα του ταξιδιού. Όσο για τη σανίδα, πρέπει να προέρχεται ή από κερασιά που στα κλαδιά της είχαν κελαηδήσει αηδόνια την Άνοιξη ή από βυσσινιές που στην κουφάλα της είχαν κρυφτεί ροζ σκίουροι το ηλιοβασίλεμα.
Αφού σας βλέπω εδώ σίγουρα ναυαγήσατε και να πιαστήκατε από τέτοια σανίδα που έδωσε μια μοναδική ευκαιρία για να συναντήσετε τη Λιλή, την παρδαλή λεοπάρδαλη, τον Πουκιπόν τον άσπρο ελέφαντα, και όλη την παρέα.
Σας ευχαριστώ που με τιμήσατε και ήρθατε σήμερα Παρασκευή 16/12/2016 στο θεματικό πάρκο «Οι μυστικοί κόσμοι του Ευγένιου Τριβιζά»   στη Θεσσαλονίκη.
Ευγένιος



 

 



 









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου