ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΠΙΔΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ...

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΠΙΔΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ...

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2015...



ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2015
Ἡ Παρθένος σήμερον, τὸν ὑπερούσιον τίκτει, καὶ ἡ γῆ τὸ Σπήλαιον, τῷ ἀπροσίτῳ προσάγει. Ἄγγελοι μετὰ Ποιμένων δοξολογοῦσι. Μάγοι δὲ μετὰ ἀστέρος ὁδοιποροῦσι. Δι' ἡμᾶς γὰρ ἐγεννήθη, Παιδίον νέον, ὁ πρὸ αἰώνων Θεός.
Ἡ γέννησίς σου Χριστὲ ὁ Θεὸς ἡμῶν, ἀνέτειλε τῷ κόσμῳ, τὸ φῶς τὸ τῆς γνώσεως, ἐν αὐτῇ γὰρ οἱ τοῖς ἄστροις λατρεύοντες, ὑπὸ ἀστέρος ἐδιδάσκοντο, σὲ προσκυνεῖν, τὸν Ἥλιον τῆς δικαιοσύνης, καὶ σὲ γινώσκειν ἐξ ὕψους ἀνατολήν, Κύριε δόξα σοι.
Γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα και φέτος. Όλα γύρω μας είναι στολισμένα με υπερβολή. Μέσα μας όμως; Αναρωτήθηκε ο καθένας και η καθεμιά μας αν έχουμε στολίδια; Εισπράττουμε το μήνυμα των αγγέλων, την εμπειρία των ποιμένων, το θαύμα της παρθενίας της Θεοτόκου;
Υπάρχουν  ερωτήματα και είναι απαραίτητο να απαντηθούν από τον καθένα μας τις άγιες  ημέρες που έρχονται..
Αν δεν απαντηθούν, τα Χριστούγεννα θα περάσουν χωρίς να αφήσουν τίποτε μέσα μας. Μπορεί να αφήσουν κάποια πικρία. Υπάρχουν άνθρωποι που μιλούν και για την κατάθλιψη των εορτών.
Αγαπητά μου παιδιά, κυρίες και κύριοι.
Οι μέρες του Δωδεκαημέρου, τα Χριστούγεννα, η Πρωτοχρονιά, και τα Θεοφάνεια, είναι περίοδος χαράς και ειρήνης και επαναβεβαίωσης της πίστης, της εμπιστοσύνης και της υποταγής μας στο θείο Βρέφος.
Καλούμαστε να ανοίξουμε την καρδιά μας στο Θεό, σαν πρόσωπα, σαν κοινωνία ολόκληρη, να γεννηθεί μέσα μας ο Υιός και Λόγος του Θεού.
Μόνο έτσι θα αποκτήσει νόημα η ζωή μας και χαρά η καρδιά μας.
Να ακούσουμε εντονότερα αυτά τα Χριστούγεννα, τις παρακλήσεις των φτωχών, την αγωνία των ανέργων, την κραυγή των ξένων που έχουν βρεθεί στον τόπο μας κάτω από αντίξοες συνθήκες. Να δούμε τα δάκρυα των πονεμένων γονέων, που έχουν χάσει τα παιδιά τους, των ασθενών που βρίσκονται στο κρεβάτι του πόνου, των γερόντων, των μοναχικών ανθρώπων, που έχουν καιρό να αισθανθούν αγάπη και συμπαράσταση.
Στη σημερινή εποχή των πολλαπλών κρίσεων, ο γεννηθείς Χριστός είναι ο μόνος που μπορεί να ανακουφίσει τις ψυχές μας. Ψάχνουμε την χαρά την ελπίδα και την πληρότητα καρδιάς, στα στολισμένα μαγαζιά και στα διάφορα πλούσια τραπεζώματα. Ψάχνουμε την ελπίδα σε αμφίβολους δρόμους χωρίς τέρμα.
Τα Χριστούγεννα δεν είναι μπορεί να είναι μόνο μέρες χαλάρωσης, γλεντιού και ξεγνοιασιάς. Είναι κυρίως μέρες απολογισμού για όσα κάναμε. Είναι μέρες που αναπολούμε όλες αυτές τις πράξεις που δεν κάναμε, ή δεν τολμήσαμε, ή αρνηθήκαμε να κάνουμε για το συνάνθρωπό μας.

Στην εποχή της κενότητας, ο Χριστός είναι η Ελπίδα.
Στην εποχή του σκότους, ο Χριστός είναι το Φως.
Στην εποχή του μίσους, ο Χριστός είναι Αγάπη.
Στην εποχή της υποδούλωσης, ο Χριστός είναι η Απελευθέρωση.

Ας στρέψουμε τα βλέμματά μας στην φάτνη, εκεί που βρίσκεται το θείο Βρέφος και ας παρακαλέσουμε να ζεστάνει  και τις δικές μας καρδιές, να μας δώσει την ελπίδα που χρειαζόμαστε, να μας στηρίξει  στις δυσκολίες της ζωής, ανοίγοντας την ψυχή μας  για να γεννηθεί και στην δική μας φάτνη, την καρδιά μας και ποτέ να μη μας εγκαταλείψει.

Χρόνια Πολλά σε όλους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου