ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΠΙΔΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ...

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΠΙΔΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ...

Πέμπτη, 12 Ιουνίου 2014

ΜΟΥΣΙΚΟ-ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ...

Το Σχολείο μας για το κλείσιμο της σχολικής χρονιάς, οργάνωσε και παρουσιάζει, την Κυριακή 15/6/2014 στις 8:00 μ.μ. στο Νέο Πολιτιστικό Κέντρο της πόλης μας, τη μουσικο-θεατρική παράσταση με θέμα: ΄΄Σβήσε την οθόνη και βγες στης φαντασίας το μπαλκόνι...΄΄, ελπίζοντας πως δίνει χαρά στα παιδιά με τη συμμετοχή τους και πως βοηθάει τη διαμόρφωση θετικής στάσης και συμπεριφοράς, σε μικρούς και μεγάλους, σχετικά με τη δημιουργική χρήση των νέων τεχνολογιών τόσο στην εκπαίδευση όσο και στην καθημερινότητα.
Η παράσταση είναι το επιστέγασμα της εφαρμογής ενός από τα τέσσερα προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που υλοποιήθηκαν στο σχολείο μας φέτος, με τίτλο: ΄΄Νέες Τεχνολογίες, Αειφορία και Περιβάλλον΄΄, διεκδικώντας συν τοις άλλοις και τη συμμετοχή μας στο ανάλογο Δίκτυο του ΚΠΕ Κέρκυρας.
Η πρωτοτυπία της προσπάθειάς μας δεν είναι ότι ανεβάζουμε μια ακόμη μουσικοθεατρική παράσταση. Κάτι τέτοιο μπορεί να γίνεται και από άλλα Σχολεία, επ΄ευκαιρία διαφόρων γεγονότων, σε διάφορους χώρους και χρόνους. Η πρωτοτυπία βρίσκεται στο ότι για πρώτη φορά, παιδιά, εκπαιδευτικοί, γονείς και εξειδικευμένη εξωτερική καλλιτεχνική συνεργάτις, παράγουν λόγο και μουσική, ράβουν κοστούμια και κατασκευάζουν σκηνικά, εμπνεόμενοι από ένα σύγχρονο θέμα, που απασχολεί όλο και περισσότερο το Σχολείο και την κοινωνία μας, τη χρήση και την κατάχρηση των νέων τεχνολογιών.
Αξίζουν συγχαρητήρια οι πρωτεργάτες της παράστασης, που είναι τα παιδιά-πρωταγωνιστές, οι εκπαιδευτικοί που τα βοήθησαν, οι γονείς που υποστήριξαν την προσπάθειά τους και η κ. Γεωργίου-Αποστολίδου Αργυρώ, που αφιλοκερδώς διέθεσε τα κείμενα, τις σκηνοθετικές σκέψεις και τον πολύτιμο χρόνο της, για να πετύχουμε τους στόχους μας.
Η παρουσία στην παράσταση κάθεμιάς και καθενός μας, που αισθάνεται συνευθύνη για το μέλλον των παιδιών μας και της κοινωνίας μας θα εμψυχώσει τους συμμετέχοντες και θα επιβραβεύσει τις προσπάθειές, για συνέχεια του πολύτιμου έργου του Σχολείου μας.

Ο Δ/ντής του Σχολείου
Νίκος Μπουτσιάδης

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου